ECM - Alma Mater Europaea

    SlovenščinaEnglishHrvatski

Nagovor predsednice ALUMNI Kluba AMEU-ECM

E-pošta Natisni PDF

Spoštovani diplomanti!

"Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bližnjic. Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica." (Beverly Sills)

Diplomirati je zagotovo eden izmed prijetnejših in nepozabnih trenutkov v življenju. V nas se porajajo občutki, ki jih vedno niti ne znamo izraziti. Občutki zadovoljstva, zmagoslavja, sreče in nepopisnega veselja.

S poklicem, ki ste ga pridobili ste vstopili na pot kariere. Pridobili ste vstopnico in priložnost, da izstopite iz povprečja. Lahko postanete vrhunski in iskani strokovnjaki na svojem področju. Vendar je tudi ta pot strma in dolga. Da boste prišli do vrha, tudi takrat, ko bo pihal veter, padal dež in tu in tam sijalo sonce, vam bomo člani kluba ponudili pomoč, ki daje zagon ,voljo in vztrajnost, ko jo najbolj potrebujete.

Vsak izmed nas potrebuje nekoga, ki mu pomaga na poti kariere. Zato vas vabimo, da postanete naš član ALUMUNI kluba in pridobite tudi priložnosti nadaljnjega sodelovanja med uglednimi strokovnjaki in našimi diplomanti.

Tako bomo v tem letu pripravili številna formalna, neformalna in priložnostna izobraževanja. Pri nas se zavedamo velike potrebe po nenehnem učenju naših diplomantov. Njihovo učenje se ni zaključilo z diplomo, saj vedo, da je nenehno učenje nujno, če želijo slediti vedno novim zahtevam in oblikam delovnega procesa.

Na seminarjih so udeleženci naši diplomanti iz različnih podjetij in drugih organizacij, zato je to priložnost za medsebojna poznanstva in izmenjavo izkušenj ter dobrih praks.

Seminarji in delavnice, ki smo jih pripravili, temeljijo na dveh ciljih: prispevajo k osebnostnemu razvoju udeležencev kakor tudi razvoju organizacij, iz katerih prihajajo poslovodni in strokovni delavci. Temu so prilagojeni način dela, program in vrsta seminarja ter delavnic. Seminarje in delavnice pripravljamo skupaj s strokovnjaki iz prakse, to pa pomeni, da naši seminarji in delavnice združujejo akademsko razmišljanje in praktične izkušnje.

Nekatere oblike nadaljnjega učenja so lahko tudi vezane na posamezne vsebine, kot je na primer učenje za osebnostni razvoj, učenje kako se hitreje in lažje učite, kako uspešno in poslovno komunicirati, kako prodati svojo storitev in kako narediti svojo zgodbo o uspehu.

Naši cilji so, da se aktivno vključujemo v okolje in povezujemo različne skupine prebivalcev, v različnih starostnih skupinah in aktivne na različnih področjih, z znanjem, ki ga premoremo, ob tem pa se povezujemo tudi z gospodarstvom, saj na ta način lahko vzpostavimo tesnejši stik med teorijo in prakso. S tem prispevamo k dvigu izobrazbene strukture v različnih delovnih in življenjskih okoljih.

"Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj." (Eleanor Roosevelt)

Dobrodošli v ALUMNI, klub diplomantov ALMA MATER EUROPEA ECM.

Dragica Korenjak
predsednica

 
Trenutno se nahajate: Domov KARIERNI CENTER Alumni klub Alma Mater